Beč

Trajanje

3 dana

Cijena

195KM

Program putovanja

1.DAN: 01.03.2024.

Polazak: Doboj, Modriča… Noćna vožnja sa kraćim pauzama po potrebi grupe.

2.DAN: 02.03.2024.

Dolazak u Beč u jutarnjim časovima. Fakultativno razgledanja Beča: Parlament, katedrala Sv. Stefana, zgrada Ujedinjenih nacija, Opera. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do SCS tržnog centra. Noćenje.

3.DAN: 03.03.2024.

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak do dvorca Šenbruna. Odlazak do čuvenog dvorca Šenbrun, jedne od najpoznatijih carskih palata svijeta. Ova barokna palata pod zaštitom UNESCO-a bila je nekada ljetnja rezidencija Habsburgovaca a danas osim što je “magnet” za turiste mjesto je i za političke susrete na najvišem nivou. Bogato dekorisane prostorije i fantastična arhitektura čine ga vrlo privlačnim a često ga zovu i Mini Versaj. Izgradnju nove palate započeo je Leopold I koji je za projektovanje unajmio velikog arhitektu Johana
Bernharda Fišera. Gradnja započinje 1696. godine a biva kompletno završena i dobija današnji izgled 1743. godine u vrijeme vladavine carice Marije Terezije. Ona je dodala još jedan sprat da bi smestila čak šesnaestoro svoje dece. Zgrada dobija njenu omiljenu boju – Šenbrun žutu. U 19-tom vijeku glavni stanovnik Šenbruna bio je car Franc Jozef I i njegova vrlo popularna supruga Elizabete od Bavarije poznatija kao Sisi.U ovom dvorcu se pisala istorija Austrije. Poslednji kralj Austrougarske Karl I abdicirao je 1918. godine u Plavom kineskom salonu dvorca Šembrun čime je okončana 640 godina duga vladavina Habzburgovaca i kraj monarhije. Kada je Napoleon okupirao Beč od 1805. do 1809. godine Šenbrun mu je bio štab.Šestogodišnji Volfgang Amadeus Mocart imao je nastup u Sobi ogledala 1772. godine. Obilazak soba, salona i dvorana dvorca, slobodno vrijeme u parku. Zatim odlazak do Pandorfa. Slobodno vrijeme 3h. Zatim polazak za Doboj.

Cijena aranžmana obuhvata

-1 ND u Beču u hotelu sa 3*;

-Prevoz turističkim autobusom;

-Usluge licenciranog vodiča;

-Organizaciju i realizaciju putovanja;

-Licenciranog vodiča;

Cijena aranžmana ne obuhvata

-Doplata za 1/1 iznosi 40€;

-Fakultativno Šembrun 25,00 eur sa ulaznicom ili samo transfer + vrtovi 10,00eur;

-Fakultativno razgledanje grada 10eur;

– PZO 6,00KM

CIJENA ARANŽMANA SA PDV-om IZNOSI 195,00 KM