Hotel Slovenska Plaža Resort Lux

Resort Slovenska plaža svojom arhitekturom i ambijentom predstavlja neobičan turistički grad u kome su glavne privlačne tačke: mediteranski ambijent, neposredna blizina Slovenske plaže, široke mogućnosti aktivnog odmora i živopisne zelene površine.

Lokacija
Resort Slovenska plaža svojom arhitekturom i ambijentom predstavlja neobičan turistički grad u kome su glavne privlačne tačke: mediteranski ambijent, neposredna blizina Slovenske plaže, široke mogućnosti aktivnog odmora i živopisne zelene površine.

Turistički grad je u potpunosti renoviran u prethodnih nekoliko godina. Raspolaže smeštajnim jedinicama koje su raspoređene u dve kategorije 3+ * i 4* sa kompletnim sadržajima neophodnim za opušteno letovanje.

Resort Slovenska plaža nalazi se u samom centru Budve. Potrebno je 10 minuta lagane šetnje do antičkog Starog grada. Na jednom mestu koncentrisano je sve što je potrebno za ugodan odmor – od smeštaja i ishrane do rekreacije i zabave. Slovenska plaža je grad prepun zelenila i cveća, a tu su i restorani, kafei, butici, mini-marketi, galerija, turističke agencije, stomatološke i ambulantne ordinacije, frizerski i kozmetički saloni, sportski tereni, bazeni. Slovenska plaža je među prvim dobitnicima u Crnoj Gori Eco label sertifikata, sertifikata Evropske Unije za brigu i očuvanje životne sredine. Sertifikat „Ekolabel“ obavezuje da se poslovanje čitavog kompleksa „Slovenska plaža“, koji već predstavlja zelenu oazu Budve, bazira na održivom razvoju uz minimalno ugrožavanje prirodnih resursa.

 

Sastavljeno je od 10 pojedinačnih vila, obogaćenih prepoznatljivim mediteranskim rastinjem koje su dobile nazive prema posebnim vrstama mediteranskog rastinja – Čempresi, Mirta, Magnolija, Kana, Palma, Kamelija, Limuna, Oleandra, Ruzmarin I Maslina. 

Hotelski sadržaji

Wellness & Spa
Gosti Slovenske plaže uz određene pogodnosti mogu koristiti wellness & spa centar u okviru hotela Aleksandar (gym sala, sauna i whirlpool) koji se nalazi u blizini kompleksa. U neposrednom okruženju nalazi se 11 teniskih terena koji su uz doplatu dostupni gostima, kao i tereni za mini golf na prostoru od 400m².

Animacija
Posebna pažnja je namenjena najmlađim gostima. U savremeno opremljenoj dečjoj igraonici, koja se nalazi u hotelu Aleksandar, u neposrednoj blizini kompleksa, deca mogu koristiti hit dečji lavirint i baby kutak koji je namenjen najmlađima, uz stalnu pratnju ljubaznog osoblja. Posebna ponuda u okviru igraonice je organizacija proslave dečjih rođendana. Muzički program je organizovan za posetioce restorana Pjaca.  

Dodatni sadržaji
Otkriveni i natkriveni parking, uz doplatu, prema raspoloživosti. Doplata za sezonu 2023 je 10,00 eur po danu po vozilu. Wireless Internet u celom naselju: sobe, svi javni punktovi: recepcija, lobby, restorani, bazen, uz doplatu. Dečja igraonica, Kozmetički i frizerski salon, novinarnica, galerija…

Smeštaj
Potpuno adaptirane smeštajne jedinice koje opremljenošću i sadržajem odgovaraju kategoriji hotela sa 3*, konstantno su predmet pažnje mnogobrojnih gostiju koji se uvek rado vraćaju ovom naselju. Dobro označene i povezane smeštajne jedinice kompleksa omogućavaju gostima jednostavno snalaženje kroz naselje. Naselje čini 10 zasebnih vila, funkcionalnih celina i to: 4 vile u kategoriji 4* sa 441 sobom i 53 apartmana i 6 Vila u kategoriji 3+* sa 422 sobe i 100 apartmana. Najveći broj soba ima i balkone. Sobe i apartmani su opremljeni standardnom hotelskom opremom: kupatilo sa tušem, fen, frižider, sef, kablovska TV, klima uređaj, dečji krevetac po potrebi.

Usluga

Restoran nudi raznovrsnu ponudu jela i pića, od domaće i internacionalne kuhinje do specijaliteta sa roštilja i ribe. Restoran ima prostranu salu sa pogledom na more i baštu. Usluga u restoranu je na bazi švedskog stola, što znači da gosti mogu da biraju između više vrsta jela i da se posluže sami. Osnovna usluga je polupansion ( doručak i večera). Gosti hotela, ukoliko to žele mogu doplatiti za uslugu all incluisve. All inclusive usluga se sastoji od doručka, ručka i večere kao i pićima na točenje na odredjenim mestima u okvoru kompleksa, tokom dana.

Plaža
Gosti hotela mogu koristiti Slovensku Plažu koja je peščana i šljunkovita. Nalazi se pored kompleksa, duž šetališta. Pored same plaže se nalaze restorani, sportski i razni drugi sadržaji. Plažni mobilijar se dodatno plaća.