Grac u decembru

Početna - Destinacije - Grac

Trajanje

2 dana

Cijena

80KM

Grac-mali dvorac na vrhu brda

Grac- ljepotan na rijeci Muri, upisan je zasluženo na UNESCO-ovu listu mjesta svjetske baštine u Evropi 1999. godine kao primjer skladnog suživota arihitekture različitih istorijskih razdoblja i umjetničkih stilova.

Smješten je na raskrsnici različitih uticaja, srednjoevropskih, italijanskih i balkanskih zemalja, i time apsorbovan u jedinstvenu gradsku panoramu.

Fascinantne gradjevine, bajkovita dvorišta u kojima se čini kao da je vrijeme stalo, male ulice koje se račvaju od trga, mnoštvo starih ušuškanih krovova, jeste ono što ljepotu Graca, drugog po veličini grada u Austriji i upravnog, privrednog i kulturnog sjedišta pokrajine Štajerske, čini neospornom.

Ovaj grad je širom Evrope poznat po svojoj obrazovnoj funkciji, važan je univerzitetski grad, središte kulture i umetnosti.U Gracu, na Visokoj tehničkoj školi “Joaneum”, 1875. godine našao se i Nikola Tesla, ali je poslije dvije godine napustio studije, jer nije imao novca za nastavak školovanja.

Danas u Gracu živi 40 000 studenata.

Program putovanja

1.DAN: 09.12.2023.GODINE (petak) DOBOJ

Polazak iz Тeslića, Jelah, Doboja, Modriča, Brod…

2.DAN: 10.12.2023. (subota) GRAC

Dolazak u tržni centar, Seiersberg, i zadržavanje u tržnom centru tri sata od trenutka dolaska. Zatim, odlazak u centar grada, šetnja do starog grada, glavnom ulicom i, slobodno vrijeme. Polazak ka BIH oko 18h.

CIJENA ARANŽMANA S PDV-om 80,00 KM

Cijena aranžmana obuhvata

– Prevoz turističkim autobusom;

– Organizaciju putovanja, usluga pratioca grupe;

Cijena aranžmana ne obuhvata

– Individualne troškove;

– Putničko osiguranje;

SVE INFORMACIJE NA TEL: O53/208-040 i 065/236-348