Istanbul

Trajanje

4 dana

Cijena

829KM

Proljeće je jedno od najljepših doba za posjetu Istanbulu. Temperature se povećavaju, ali još nije pretoplo. Možete uživati u otvorenim terasama i aktivnostima na otvorenom, dok je grad posebno lijep u aprilu kada cvjetaju tulipani – lale. Svake godine od 9. do 30. aprila održava se veličanstveni festival lala … tulipana. Ovaj veliki megalopolis od preko 18 miliona stanovnika smješten na dva kontinenta, jedinstven je grad na svijetu, velika raznolikost vas stalno podsjeća da ste na raskršću između Istoka i Zapada.

''First minute'' ponuda (važi za prijave i uplate depozita do 01.12.) – 799KM

Program putovanja

1.DAN: 27.04.2024. (subota) SARAJEVO – ISTANBUL

Dolazak u Sarajevo dva sata prije leta za Istanbul. Let za Istanbul u 09:10. Dolazak u Istanbul u 12:05h. Nakon
obavljenih carinskih formalnosti, odlazak sa vodičem na panoramsko razgledanje grada autobusom: Valensov vijadukt, Zlatni rog, most Galata, Sirkedži stanica – posljednja stanica Orient Ekspresa, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – posljednja rezidencija otomanskih sultana, prelazak na azijsku stranu – brdo Čamliča – vidikovac. Odlazak do hotela, smještaj. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.DAN: 28.04.2024. (nedjelja) ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom sa posjetom, Vaseljenskoj patrijaršiji i Taksim – nezaboravan doživljaj koji Vam u potpunosti dočarava veličanstvenost Istanbula. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.DAN: 29.04.2024. (ponedjeljak) ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak na obilazak Istanbula sa lokalnim vodičem: hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svijetu, Aja Sofija – nekada najveća crkva na svijetu, park Topkapi dvorac – sjedište osmanske imperije… Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili individualni odlazak na Kapali čaršiju, trgovački centar sa preko 5000 radnji. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Tursko veče – večera u nacionalnom restoranu sa trbušnim plesom. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN: 30.04.2024. (utorak) ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak do Sulejmanije i egipatske pijace ili slobodno vrijeme do transfera za aerodrom. Odlazak na aerodrom. Let za Sarajevo u 19:00h. Dolazak u Sarajevo u 19h.

Cijena aranžmana obuhvata

-Avio prevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo;
-Aerodromske takse – aerodromske takse su
podložne promjeni do dana polaska na
putovanje;
-3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*;
-Transfer aerodrom – hotel – aerodrom;
-Panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji
licenciranog vodiča;
-Troškove organizacije i vođstva puta.

Cijena aranžmana ne obuhvata

-Putničko zdravstveno osiguranje;
-Troškove ulaznica i fakultativnih izleta;
-Transfer Doboj – Sarajevo – Doboj;
-Ostale individualne troškove putnika;
-Fakultativne programe.

CIJENA ARANŽMANA SA PDV-om IZNOSI 829,00 KM

”First minute” ponuda (važi za prijave i uplate depozita do 01.12.) – 799KM